Takács Pálma Krisztina szexuálpszichológus Telefon: +36 70 606 2136, e-mail: takacspk@gmail.com
Pszichológus >> Bemutatkozás

A nevem Takács Pálma Krisztina. Pszichológus vagyok, párkapcsolati és szexuálpszichológus, munka és szervezet pszichológus, coach és tréner. Ha kell tanító, ha kell tanuló. Nő, feleség, szerető, lány, barátnő. Vagy épp tudós csodabogár. Amióta az eszemet tudom, mindig az ember érdekelt. Mint testi lény vagy mint tudatos lény, számomra épp úgy a legérdekesebb dolog a világon. Egyben a legnagyobb talány is.

Első diplomámat a Budapesti Corvinus Egyetemen szereztem, már akkor a pszichológiához közelálló témák érdekeltek, szociológusként is a szingli és nagycsaládos nőkről kutattam.

Pszichológus végzettségemet a Szegedi Tudomány Egyetem kognitív- és neuropszichológia szakán szereztem Magna cum laude minősítéssel. Így a legtöbb, más szakon végzett pszichológushoz képest az agy és az idegrendszer működéséről alaposabb ismereteim vannak, aminek kiemelt jelentősége van a szexuálterápia területén.

A SOTE Klinikai Pszichológiai Tanszék Pszichoterápiás rendelőjében voltam gyakornok, ahol érzelmi-hangulati zavarokkal küzdők kezelése folyik. A diplomamunkámat „Érzelemszabályozás” témából írtam. Így segíteni tudok abban, hogy kiegyensúlyozottabb legyen az érzelmi élete, hogy mihez kezdjen a frusztrációkkal, ha valami rossz dolog történik, ha valami nem sikerül.

Alapvető hozzáállásomra a pozitív pszichológia a jellemző. Jobban szeretek abban segíteni, hogy mindenki megtalálja a saját erősségeit, és azokra támaszkodva oldja meg a problémáit. Ebben kiváló a coaching módszertana.

Az MPT és a Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület licenszével rendelkező Life Coach vagyok. Elsősorban párokkal, Párkapcsolati Coachinggal foglalkozom. Örömmel segítek a hozzám forduló párok nagyon sokféle gondjaiban.

Tagja vagyok a Magyar Pszichológiai Társaságnak és a Magyar Pszichiátriai társaságnak. Az ELTE Szexuálpszichológiai Szakpszichológus képzésén képződtem. Tagja vagyok a Magyar Szexuális Medicina Társaságnak, és a Magyar Párterápiás és Szexterápiás Egyesületnek, valamint az MPT LMBTQ szekciójának.

A Budapesti Műszaki Egyetemen Munka és Szervezet Szakpszichológusként tanultam, ahol a munkahelyi társas kapcsolatok, különösen a munkahelyi romantikus kapcsolatok és a szexuális zaklatás témákkal foglalkoztam.

Sok éves szakmai tapasztalattal rendelkező pszichológus vagyok. Erős tudományos érdeklődésem miatt folyamatosan naprakészen tartom a tudásomat, nagyon sok angol nyelvű, tudományos cikket olvasok. Továbbá cikkeket írok, előadásokat, csoportokat, workshopokat, tréningeket is tartok.
A szakmámban olyan módszereket választottam, amelyek megoldásközpontúak, és belátható időn belül, akár már 1-3 konzultáció során is eredményre vezetnek.
Nem halat szeretnék adni, hanem megtanítani horgászni.

Ezért leginkább a viselkedés és kognitív terápia, a sématerápia, az aktív analitikus, a tranzakció-analízis, valamint a life coaching módszeréből merítve dolgozom, mindig a leghasznosabbat választva, vagy több módszert kombinálva.

Fontosnak tartom a pszichoedukációt, hogy hasznos ismeretket adjak át, kiemelt jelentőségű terület a számomra a női intim tréning, az orgazmus készségek, és a férfiak szexuális tudatosságának fejlesztése.

Forduljon hozzám bizalommal!